Sockerfri pepparkaksmuffins med vaniljfrosting
10 ingredienser
Ingredienser
Muffins
- 75 g margarin/smör*
- 1 dl Florsött
- 1 ¼ dl mjölk*
- 110 g Vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda
Frosting
- 100 g färskost*
- 4 msk vispbar grädde*
- ¼ dl Florsött
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här
Så gör du 15-17 minimuffins:
Vispa matfett och Florsött vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en tjock smet.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
Låt muffinsen svalna på galler.
Frosting:
Vispa färskost, grädde, Florsött och vaniljpulver fluffigt med elvisp.
Spritsa frostingen på de svala muffinsen.
Dekorera med exempelvis marsipanfigurer.
*Välj växtbaserade eller klassiska ingredienser efter behov.