Sockerfri pepparkaksmuffins med vaniljfrosting

Av Anna Winér
10 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Muffins
  • 75 g margarin/smör*
  • 1 dl Florsött
  • 1 ¼ dl mjölk*
  • 110 g Vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
Frosting
  • 100 g färskost*
  • 4 msk vispbar grädde*
  • ¼ dl Florsött
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

Så gör du 15-17 minimuffins:

  1. Vispa matfett och Florsött vitt och fluffigt.

  2. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en tjock smet.

  3. Fördela smeten i muffinsformar.

  4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.

  5. Låt muffinsen svalna på galler.


Frosting:

  1. Vispa färskost, grädde, Florsött och vaniljpulver fluffigt med elvisp. 

  2. Spritsa frostingen på de svala muffinsen. 

  3. Dekorera med exempelvis marsipanfigurer.

*Välj växtbaserade eller klassiska ingredienser efter behov.