Mjuk pepparkaka med vaniljfrosting
15 ingredienser
Ingredienser
- 5 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 150 g smör
- 3 msk pepparkakskrydda
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- 2 dl filmjölk
- 1 msk sirap
Vaniljfrosting
- 200 g smör
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl florsocker
- 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
Dekoration
- Lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker tills det blivit fluffigt några minuter.
Sikta ner vetemjöl. I med bikarbonat, vaniljpulver, smörblandningen, filmjölk och till sist sirapen. Vänd runt allt försiktigt med en slickepott till smeten blivit helt slät och riktigt blandad.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd liten långpanna, 25x35 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen med en elvisp. Bred ut den över kakan. Skär kakan i rutor och dekorera med lingon.
Ät och njut!