Mjuk pepparkaka med vaniljfrosting

Av Jenny Finn
15 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 150 g smör
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk sirap
Vaniljfrosting
  • 200 g smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
Dekoration
  • Lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker tills det blivit fluffigt några minuter.

  3. Sikta ner vetemjöl. I med bikarbonat, vaniljpulver, smörblandningen, filmjölk och till sist sirapen. Vänd runt allt försiktigt med en slickepott till smeten blivit helt slät och riktigt blandad.

  4. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd liten långpanna, 25x35 cm.

  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

  6. Ta ut och låt svalna helt.

  7. Vispa ihop ingredienserna till frostingen med en elvisp. Bred ut den över kakan. Skär kakan i rutor och dekorera med lingon.

Ät och njut!