Pepparkakslatte
Vill du lyfta din juletid till en helt ny nivå av smak och mys? Då bör du testa Khoisans Pepparkakslatte – en underbar kaffedryck som fångar hela känslan av jul i varje klunk.
Ingredienser
- 1 dl nybryggt kaffe eller 1 shot espresso
- 2 ½ tsk äppel puré (valfritt men rekommenderas för en rik smak)
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 2 dl havremjölk
- 2 tsk Khoisan Gourmets florsött
Tillbehör
- Pepparkakskrydda
- Vispgrädde
- Pepparkaka
DIY-Pepparkakskrydda
- 2 msk mald kanel
- 1 msk mald kardemumma
- 1 msk mald ingefära
- 1 msk mald kryddnejlika
- 0.13 tsk muskotnöt
Gör så här
DIY-Pepparkakskrydda
Blanda kryddorna. Förvara kryddblandningen i en tätslutande burk.
Använd bara en tesked från denna blandning till receptet nedan.
Du kan vilja lägga till mer beroende på hur stark du vill ha den.
Pepparkakslatte
Börja med att brygga en kopp kaffe.
Blanda sedan pepparkakskryddor och Khoisan Gourmets kalorifria florsött i en liten skål. Vispa tills det inte finns några klumpar kvar.
Häll havremjölk i en kastrull på medelvärme, se till att temperaturen inte överstiger 65 grader. Det är viktigt att inte låta mjölken koka för att bibehålla den släta och krämiga konsistensen. Du kan också använda en mjölkskummare för detta om du har en. I detta fall, när mjölken är halvvärmd, tillsätt pepparkakskrydda med florsött och fortsätt köra maskinen.
Häll annars den havremjölken i en kastrull tillsammans med pepparkakskrydda- och florsöttblandningen.
Nu är det dags att vispa mjölken tills den är fluffig och skummig. Du kan använda en visp eller en mjölkskummare för att uppnå perfekt konsistens.
Häll äppelpuré i glaset.
Häll sedan pepparkakorna med florsöttblandningen och havremjölk över äppelpurén.
Fyll glaset med nybryggt kaffe eller espresso.
Garnera med en nypa pepparkakskrydda, dekorera med vispgrädde och pepparkaka om så önskas.