Prinsesstårta på burk

6
6 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 sats rabarbercurd
  • 1 sats tårtbotten
  • 1 förpackning färdigrullad marsipan
  • 10 st frystorkade hallon
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Se recept för:

1 sats vaniljkräm

1 sats rabarbercurd

1 sats tårtbotten

Gör så här: 

  1. Gör en sats rabarbercurd. Gör den med fördel några dagar innan då den klarar sig i kylen i en vecka.

  2. Gör en tårtbotten, gärna dagen innan. Alternativt köp en färdiggjord.

  3. Gör en sats vaniljkräm och låt den svalna.

  4. Använd burken du ska fylla som stansmått och stansa ur tårtbotten.

  5. Krossa frystorkade hallon och kvala in i marsipanen för en marmorerande effekt.

  6. Stansa ur 6 runda marsipanlock.

  7. Använd med fördel spritspåsar till rabarbercurden och vaniljkrämen för en enklare hantering.

  8. Vispa grädden.

Montering:

  1. Placera en tårtbotten i botten på burken

  2. Spritsa ut ett lager rabarbercurd

  3. Placera en tårtbotten på curden.

  4. Spritsa ut ett lager vaniljkräm.

  5. Placera en sista tårtbotten del.

  6. Sprits ut grädden.

  7. Avsluta med marsipanlocket.