Prinsesstårta på burk
Ingredienser
- 1 sats vaniljkräm
- 1 sats rabarbercurd
- 1 sats tårtbotten
- 1 förpackning färdigrullad marsipan
- 10 st frystorkade hallon
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
Se recept för:
1 sats vaniljkräm
1 sats rabarbercurd
1 sats tårtbotten
Gör så här:
Gör en sats rabarbercurd. Gör den med fördel några dagar innan då den klarar sig i kylen i en vecka.
Gör en tårtbotten, gärna dagen innan. Alternativt köp en färdiggjord.
Gör en sats vaniljkräm och låt den svalna.
Använd burken du ska fylla som stansmått och stansa ur tårtbotten.
Krossa frystorkade hallon och kvala in i marsipanen för en marmorerande effekt.
Stansa ur 6 runda marsipanlock.
Använd med fördel spritspåsar till rabarbercurden och vaniljkrämen för en enklare hantering.
Vispa grädden.
Montering:
Placera en tårtbotten i botten på burken
Spritsa ut ett lager rabarbercurd
Placera en tårtbotten på curden.
Spritsa ut ett lager vaniljkräm.
Placera en sista tårtbotten del.
Sprits ut grädden.
Avsluta med marsipanlocket.