Rabarbercurd med vanilj

Ljuvlig rabarbercurd med smak av äkta vanilj är perfekt att ha till tårtan, desserten, till scones eller pannkakorna. Den är perfekt syrlig med en mjuk smak av vanilj.

Av Anna Carolina Magnusson
7 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 300 g rabarber (rensade utan blast)
  • ½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 25 g smör
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • Ev. röd färg (använder du dig av mestadels gröna Rabarber så kan färgen bli lite tråkig, det går då utmärkt att tillsätta ett par droppar färg om så önskas)

Gör så här

  1. Dela rabarbern i bitar och lägg i kastrull ihop med socker och vatten och vanilj.

  2. Låt koka ihop tills rabarbern mjuknat ordentligt. Mixa sedan slät med en mixerstav.

  3. Tag av från plattan och vispa ner smöret så att det smälter.

  4. Vispa sedan ner ägget .

  5. Låt nu sjuda ihop på svag värme (obs får ej koka). 

  6. När det tjocknat så tar du kastrullen från plattan och kyler ner.

Förvara rabarbercurden i en tätsluten burk i kylskåp. Den håller ca 2 veckor.

Tips är att göra Annas pavlovatårta med rabarbercurd och vaniljglasskräm:  https://www.khoisangourmet.se/recept/pavlova-med-rabarbercurd-269