Fluffig vaniljmousse med apelsinkompott & pepparkakscrunch
Ingredienser
Vaniljmousse
- 50 g vit choklad
- ½ tsk agar agar (Khoisan)
- 5 dl grädde
- 180 g färskost
- 1 krm vaniljpulver (Khoisan)
- 1 dl florsött (Khoisan)
Apelsinkompott
- 3 st apelsiner
- 2 msk syltsocker
- 2 st stjärnanis eller efter smak
Topping
- 4 st pepparkakor
Gör så här
Apelsinkompott:
Skala apelsinerna och skär upp i små klyftor. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker och stjärnanis. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och låt puttra i 15-20 minuter. Låt sedan svalna. Detta går bra att förbereda redan dagen innan, förvara då i kylen tills det är dags att portionera upp och servera.
Vaniljmousse:
Börja med att försiktigt koka upp hälften av grädden i en kastrull, ta sedan bort från plattan. Tillsätt den vita chokladen och agar agar (går att utesluta men ger en lösare konsistens), blanda runt tills chokladen har smält och låt svalna i minst 30 min.
Tillsätt sedan den resterande kalla grädden och vispa med elvisp tills du får en lättvispad grädde. Tillsätt därefter färskost, vaniljpulver och florsött och vispa tills du får en fluffig och konsistens.
Fyll upp moussen i en spritspåse och spritsa i valfria dessertglas alternativt portionera upp med en sked för en mer rustik känsla.
Toppa med klick apelsinkompott och avsluta med smulade pepparkakor.