Vaniljfrukostgröt toppad med grekisk yoghurt, blåbär & pekannötter

Av Sara Öhman Mroczek
2
9 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 500 ml mjölk
  • ½ tsk salt
  • 45 g havregryn
  • 45 g mannagryn
  • 1 krm vaniljpulver från Khoisan Gourmet
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ krm vaniljpulver från Khoisan Gourmet
  • Blåbär
  • Pekannötter

Gör så här

Börja med att värma upp mjölk, salt och vaniljpulver i en kastrull på medelvärme under konstant omrörning. När mjölkblandningen har börjat småkoka går vi ner med havregrynen och mannagrynen. Under konstant omrörning låt gröten koka tills den får en fast konsistens.

Servera med med grekisk yoghurt som du blandat med vanilj, blåbär och hackade pekannötter.