Sega gingerbread cookies

Juliga och härligt sega cookies med underbara smaker av pepparkaka och choklad. Med det här enkla receptet får du snabbt riktigt goda julkakor som är försvinnande goda!

20
14 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljextrakt från Khoisan Gourmet
  • 1 ekologiskt ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • 1 stor nypa flingsalt
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk malen nejlika
  • 100 g bakchoklad ljus (hackad)
  • 1 dl strösocker att strö på toppen

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.

2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.

3. Tillsätt ljus sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.

4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kryddorna i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt den hackade chokladen till smeten (spara lite till dekoration).

5. Forma degen till 20 jämnstora bollar. Rulla bollarna i strösocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit lite hackad choklad.

6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.