Vaniljmarinerade jordgubbar med burrata

Av Sara Öhman Mroczek
11 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 1 paket jordgubbar (500g)
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 krm Khoisan Gourmets vaniljpulver
  • 1 burrata
  • Khoisan Gourmets Frystorkade jordgubbar
  • Tomater
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Börja med att koka ihop socker, vatten, äppelcidervinäger och vanilj i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna.

Under tiden, tvätta och skär jordgubbarna och lägg dem i en glasburk.

När vätskan har svalnat, häll den över jordgubbarna. Låt dem marinera i några timmar i kylen.

Servera genom att lägga upp burratan på en tallrik tillsammans med de vaniljmarinerade jordgubbarna och tomaterna. Ringla över olivolja och toppa med havssalt och nymalen svartpeppar.

Avsluta med att toppa allt med lite frystorkade jordgubbar för den extra touchen!