Vanilj- och kokoschiapudding med vaniljmarinerade jordgubbar

Av Sara Öhman Mroczek
9 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Chiapudding
  • 1 förpackning kokosmjölk (400 ml)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver från Khoisan Gourmet
  • 1 msk maplesirap
  • 1 ¼ dl chiafrön
Vaniljmarinerade jordgubbar
  • Jordgubbar
  • Lime
  • Maplesirap
  • Vaniljpulver från Khoisan Gourmet

Gör så här

Blanda enkelt kokosmjölk, salt, vanilj och maplesirap i en burk. Häll sedan ner chiafrön och blanda. Låt stå i ca 10 min och blanda sedan igen. Ställ sedan chiapuddingen i kylen och låt stå i några timmar, helst över natten!

De marinerade bären gör du innan servering genom att skära upp jordgubbar och blanda med lime juice, maplesirap och såklart vaniljpulver! Jag brukar köra lite på känsla beroende på hur mycket jordgubbar jag har!

Toppa chiapuddingen med de vaniljmarinerade jordgubbarna och lite kokos flakes. Klart!