Vanilj- och apelsinsnittar

Lättbakade vaniljsnittar med smak av apelsin.

Av Yvonne
8 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 1 st apelsin, skalet
  • 100 g smör
  • ¾ dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Topping: (kan uteslutas)
  • 1 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Riv skalet av apelsinen.

  3. Hyvla smör i en bunke och tillsätt socker, sirap och vanilj. Vispa samman med en elvisp.

  4. Tillsätt mjöl, bakpulver och apelsinskal och vispa tills du har en fast deg, det tar några minuter.

  5. Halvera degen forma till längder, ca 25 x 4 cm, och lägg glest på plåten. Gör en fördjupning i längden och strö ev på pärlsocker.

  6. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills längderna fått färg.

  7. Låt svalna i några minuter och skär sedan sneda snittar.