No bake kladdkaka

Den här kladdkakan smälter i munnen – och du behöver inte ens en ugn! En raw, seg och härligt chokladig version av den svenska klassikern. Sötad med kalorifritt Khoisan Gourmet florsött, vilket gör den både lättare och ännu mer guilt-free!

Av Nazli Develi
14 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Kladdkaka-deg
  • 110 g havremjöl
  • 130 g urkärnade dadlar (blötlagda)
  • 40 g mandelsmör
  • 60 g Khoisan Gourmet florsött
  • 35 g raw kakao
  • 45 ml växtmjölk (t.ex. mandel-, havre- eller kokosmjölk)
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • En nypa rosa himalayasalt
Chokladsås
  • 45 ml kokosolja
  • 80 ml växtmjölk
  • 20 g Khoisan Gourmet florsött
  • 25 g raw kakao
  • ½ tsk 1/2 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • En nypa rosa himalayasalt

Gör så här

  1. Lägg dadlar, mandelsmör och växtmjölk i en matberedare. Mixa till en slät pasta. Tillsätt sedan  havremjöl, florsött, kakao, vaniljextrakt och salt. Mixa igen tills du får en klibbig deg.

  2. Fördela degen i en rund kakform (ca 18 cm) klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen med  baksidan av en sked. För en jämnare yta, doppa skeden i smält kokosolja och släta till.

  3. Blanda kokosolja, vaniljextrakt och växtmjölk i en skål. Rör om. Tillsätt florsött, raw kakao och  en nypa rosa himalayasalt. Vispa ihop till en slät sås. 

  4. Häll chokladsåsen över degen. Ställ i frysen i 2 timmar innan du tar ut kakan ur formen.

  5. Pudra lite florsött över kakan och servera med din favoritglass och färska bär.