Lakrits- och hallonkaka
12 april firar vi Lakritsdagen! Prova att göra vår supergoda lakrits- och hallonkaka! Det är fudge, ingen bakning krävs, enkel att göra och perfekt balans mellan salt och sött.
Ingredienser
Lakritsbotten
- 140 g mjuka dadlar, blötlagda
- 1 dl mandelmjöl (45g)
- 20 ml agave
- 15 g kakaopulver
- 15 g kakaonibs (valfritt)
- 30 ml kakaosmör
- 1 ½ tsk Khoisan Gourmet lakritspulver
- ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
- ¼ tsk salt
Hallonlager
- 20 g Khoisan Gourmet frystorkade hallon, malda till pulver
- 65 g cashewsmör eller vitt mandelsmör
- 55 g kakaosmör, smält
- 15 g kokosolja, smält
- 50 ml agave
- ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
- En nypa salt
Gör så här
Botten:
I en matberedare, blanda dadlar och agave tillsammans, tillsätt sedan resten av ingredienserna förvänta dig kakaonibs. Blanda till en deg. Tillsätt sist kakaonibs och blanda ihop.
Lägg över degen i en fyrkantig form med bakplåtspapper. Platta ut den med en spatel. Doppa spateln i smält kokosolja för att göra processen enklare.
Förvara i frysen medan du gör hallonlagret.
Hallonlager:
Mal de frystorkade hallonen till pulver i en snabbmixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt blandat sig väl.
Montering:
Häll hallonblandningen över botten.
Frys i 30 minuter eller tills den är lagom tjock.
Skär sedan i långa remsor av rutor enligt ditt val.
Dekorera med blommor eller frystorkade hallon.