Lakrits- och hallonkaka

12 april firar vi Lakritsdagen! Prova att göra vår supergoda lakrits- och hallonkaka! Det är fudge, ingen bakning krävs, enkel att göra och perfekt balans mellan salt och sött.

Av Nazli Develi
16 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Lakritsbotten
  • 140 g mjuka dadlar, blötlagda
  • 1 dl mandelmjöl (45g)
  • 20 ml agave
  • 15 g kakaopulver
  • 15 g kakaonibs (valfritt)
  • 30 ml kakaosmör
  • 1 ½ tsk Khoisan Gourmet lakritspulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • ¼ tsk salt
Hallonlager
  • 20 g Khoisan Gourmet frystorkade hallon, malda till pulver
  • 65 g cashewsmör eller vitt mandelsmör
  • 55 g kakaosmör, smält
  • 15 g kokosolja, smält
  • 50 ml agave
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
  • En nypa salt

Gör så här

Botten: 

  1. I en matberedare, blanda dadlar och agave tillsammans, tillsätt sedan resten av  ingredienserna förvänta dig kakaonibs. Blanda till en deg. Tillsätt sist kakaonibs och  blanda ihop. 

  2. Lägg över degen i en fyrkantig form med bakplåtspapper. Platta ut den med en spatel.  Doppa spateln i smält kokosolja för att göra processen enklare. 

  3. Förvara i frysen medan du gör hallonlagret. 

Hallonlager: 

  1. Mal de frystorkade hallonen till pulver i en snabbmixer. 

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt blandat sig väl. 

Montering: 

  1. Häll hallonblandningen över botten. 

  2. Frys i 30 minuter eller tills den är lagom tjock. 

  3. Skär sedan i långa remsor av rutor enligt ditt val. 

  4. Dekorera med blommor eller frystorkade hallon.