Knäckig rabarberpaj

Av Khoisan Gourmet
6
12 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
Kolatäcke
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 150 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljpulver och kanel. Fördela i pajformen.

  3. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål.

  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och vispgrädde. Värm och rör om till tills sockret har lösts upp. Blanda ner i skålen med det torra ingredienserna. Häll över äpplena. Strö över lite flingsalt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills täcket är gyllenbrunt.

Servera med rårörd fluffig vaniljkräm, du hittar receptet här: https://www.khoisangourmet.se/recept/rarord-vaniljkram-266