Knäckig rabarberpaj
6
12 ingredienser
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 2 msk strösocker
- ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
Kolatäcke
- 3 dl havregryn
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- 150 g smör
- 2 dl farinsocker
- ½ dl ljus sirap
- ½ dl vispgrädde
- Flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
Skala, kärna ur och skär äpplen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljpulver och kanel. Fördela i pajformen.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och vispgrädde. Värm och rör om till tills sockret har lösts upp. Blanda ner i skålen med det torra ingredienserna. Häll över äpplena. Strö över lite flingsalt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills täcket är gyllenbrunt.
Servera med rårörd fluffig vaniljkräm, du hittar receptet här: https://www.khoisangourmet.se/recept/rarord-vaniljkram-266