Äggfri Lemon Curd
Lemon curd, citronkräm, är gudomligt gott i tårtor, pajer, bakelser och scones och det är superenkelt att göra sin egen! Här är ett recept på en fantastisk lemon curd som görs utan ägg, perfekt för äggallergiker eller veganer.
 5 ingredienser
Ingredienser
- 6 msk Khoisan Gourmet ekologisk Äggersättare
- Saft och fint rivet skal från 4 citroner
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 50 g smör (byt till växtbaserat för vegansk variant)
Gör så här
Gör så här
- Blanda först äggersättaren med vattnet, låt stå en stund. 
- Tvätta citronerna noggrant. Riv skalet fint och pressa ut juicen. 
- Blanda sedan alla ingredienserna, förutom smöret, i en metallbunke. Rör om till en klumpfri smet och värm under omrörning över vattenbad tills den tjocknar. 
- Ta bort bunken från värmen och rör ner smöret tills det smälter. 
- Häll över lemon curden i en lufttät burk och låt svalna och tjockna i kylskåpet.