Lakritspannacotta med vinterfruktsallad

Av Emma Brink Rask
4
14 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Lakritspannacotta
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk Khoisan Gourmet lakritspulver
  • 3 krm Khoisan Gourmet agar agar
Vinterfruktsallad
  • ½ dl vatten
  • 1 clementin (saften)
  • ½ dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 2 clementiner
  • En klase röda druvor
  • 50 g physalis
  • 1 färskt fikon

Gör så här

Lakritspannacotta: Vispa samman vispgrädde, strösocker, lakritspulver och agar agar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 4 minuter. Tag från värmen och häll upp i serveringsglas. Sätt in glasen i kylen i minst 1 timme. 

Vinterfruktsallad: Häll vatten, clementinsaft, strösocker, kanelstång, stjärnanis och vaniljpulver i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Låt lagen svalna till rumstemperatur. Filéa clementiner, dela fikon, druvor och physalis och lägg i en skål. Häll över vaniljlagen och rör om. Det går fint att göra dagen före servering, låt det stå i kylen, men ta fram det någon timme före servering så att frukten är rumstempererad. 

Häll över frukt och lag på pannacottan och servera.