Lakritspannacotta med vinterfruktsallad
4
14 ingredienser
Ingredienser
Lakritspannacotta
- 5 dl vispgrädde
- 3 msk strösocker
- 1 tsk Khoisan Gourmet lakritspulver
- 3 krm Khoisan Gourmet agar agar
Vinterfruktsallad
- ½ dl vatten
- 1 clementin (saften)
- ½ dl strösocker
- 1 kanelstång
- 1 stjärnanis
- ½ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- 2 clementiner
- En klase röda druvor
- 50 g physalis
- 1 färskt fikon
Gör så här
Lakritspannacotta: Vispa samman vispgrädde, strösocker, lakritspulver och agar agar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 4 minuter. Tag från värmen och häll upp i serveringsglas. Sätt in glasen i kylen i minst 1 timme.
Vinterfruktsallad: Häll vatten, clementinsaft, strösocker, kanelstång, stjärnanis och vaniljpulver i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Låt lagen svalna till rumstemperatur. Filéa clementiner, dela fikon, druvor och physalis och lägg i en skål. Häll över vaniljlagen och rör om. Det går fint att göra dagen före servering, låt det stå i kylen, men ta fram det någon timme före servering så att frukten är rumstempererad.
Häll över frukt och lag på pannacottan och servera.